Over het water

Waalwijk ligt in Midden-Brabant aan de Maas. Een vijftig jaar oude sluis biedt doorgang naar de haven waaraan tal van grote bedrijven zijn gehuisvest, waaronder Zand- en Grindhandel Waalwijk.

Het overgrote gedeelte van onze voorraad wordt dan ook aangevoerd over water.

De ligging aan het water biedt daarnaast tal van mogelijkheden voor de belevering van grote projecten. Voor ons in elk geval de ideale locatie voor de op- en overslag van onze producten.

Toekomstplannen

De sluis is op dit moment geschikt voor vaarklasse III, dus niet meer van deze tijd. Door schaalvergroting in de scheepsvaart zijn er steeds minder schepen beschikbaar voor deze sluis. Dit geldt zowel voor containertransport als voor bulktransport.

De gemeente Waalwijk heeft vergaande plannen de sluis te vergroten naar vaarklasse IV of een nieuwe insteekhaven te maken voor vaarklasse V. De gemeente,  B.I.M. en de gezamenlijke ondernemers zien dit als economisch belang voor de regio Waalwijk.

Met het verwezenlijken van deze plannen zou Waalwijk de Main Port van Brabant aan de Maas kunnen worden. Het zou een belangrijke HUP kunnen worden naar midden Brabant voor container- en bulktransport.

Let wel: Midden-Brabant is de 2e economie van Nederland.